Inzetbaar voor..

Acupunctuur is een natuurlijke geneeswijze waarbij de mens in al zijn aspecten centraal staat. Met weinig middelen wordt het zelfhelende vermogen gestimuleerd.
 
Behandelingen zijn voor iedereen geschikt en breed inzetbaar. Ook kinderen* en zwangere vrouwen kunnen baat hebben bij acupunctuur. Voor mensen die al onder behandeling zijn via reguliere geneeskunde kan acupunctuur een aanvulling vormen. Een gewaardeerd voorbeeld: behandeling van misselijkheid bij chemokuren.
 
Om een beeld te geven van aandoeningen waarbij acupunctuurbehandelingen vaak succesvol zijn gebleken is een indicatielijst toegevoegd van de World Health Organization, WHO die reeds in 1979 is opgesteld. Deze is ook te vinden op de website van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur.
 
Om je een idee te geven hoe de behandelingen in mijn praktijk worden verricht, verwijs ik naar de pagina werkwijze.
 
*Kinderen reageren vaak beter op een acupunctuurbehandeling dan volwassenen. Kinderen worden vanaf een leeftijd van 8 jaar behandeld. In de praktijk blijkt het 'prikken' enorm mee te vallen. Mocht het toch te belastend zijn dan kunnen bepaalde punten ook gestimuleerd worden met acupressuur.