Aangenaam..
At my backdoor..

Praktijknaam

Met 'Oosterse Geneeskunde' wil ik het raakvlak aanduiden van 'Geneeskunde' (mijn achtergrond) en 'Oosters', overigens met nadruk op TCM voor wat betreft - vergoede - ingrepen. Als yoga-beoefenaar put ik echter ook graag uit die ervaring voor wat betreft oefeningen en meditatietechniek om zelf thuis mee aan de slag te gaan.

Achtergrond

Mijn naam is Ton de Bruin, geboren in 1950.
Ik heb tot 10 jaar geleden als huisarts gewerkt, maar ik miste iets in het reguliere circuit. Mijn oude liefde is Hatha Yoga en ik ben nog steeds hartstochtelijk beoefenaar van Astanga Yoga ('Power yoga'). Jaren heb ik gespeeld met de gedachte om Yoga Therapie te gaan geven. Om praktische redenen heb ik daar van af gezien (onbekend principe in de Nederlandse situatie en dus geen vergoeding door de ziektekostenverzekeringen).
 
Een paar jaar geleden kwam ik in aanraking met Healing Tao, een Chinese Yoga-pendant. Wat mij daar direct in fascineerde was de psychologische duiding van de organen en het feit dat er geen wezenlijke scheiding van lichaam en psyche bestaat. Je kunt daadwerkelijk in contact komen met de psyche van Hart, Milt, Longen, Nieren en Lever. Toen ik het zelfde principe aantrof in de Acupunctuur heb ik mij aangemeld voor de opleiding tot arts-acupuncturist die door de NAAV georganiseerd werd. In April 2015 slaagde ik voor het examen en ben ik bij collega's stages gaan volgen en reeds begonnen mijn diensten aan te bieden aan mijn directe omgeving.
 
Op dit moment bied ik TCM behandelingen (Acupunctuur, Cupping, Moxa en Acupressuur) aan en complementeer ik dit door mijn ervaring in heilzame Yoga-oefeningen over te dragen als huiswerk evenals dieet en lifestyle-advies. De TCM-behandelingen vormen echter de 'backbone'.
 
Als acupuncturist hoop ik een steentje bij te dragen aan het welzijn van mijn medemens.

Opleidingen en bijscholingen

Een lijst van opleidingen en bijscholingen die ik heb gedaan is op een aparte pagina te vinden.