Naar de Roots..
Hout, vuur, aarde, metaal, water Elk seizoen heeft zijn eigen specifieke kracht en brengt het volgende seizoen voort. Zo voedt Water het Hout, voedt Hout het Vuur, brengt Vuur Aarde voort (as), wordt uit Aarde Metaal gewonnen en brengt Metaal (wolken) Water voort.

Lente (Hout)

In de lente komt het nieuwe leven tevoorschijn. Een frisse, optimistische kracht die vol verwachting de toekomst tegemoet treedt. Er is een expansie van groei gaande, een zaadje ontplooit zichzelf tot waar het voor bestemd is.

Zomer (Vuur)

De zomer breekt aan wanneer alles tot volle wasdom is gekomen. De kleurenpracht en heerlijke geuren doen verbinden, er heerst een vreugdevolle en warme sfeer en de zwoele en lange zomeravonden geven tijd en ruimte om ten volle van het leven en van elkaar te genieten.

Late Nazomer (Aarde)

Het hoogtepunt van de zomer zal afnemen wanneer er genoeg warmte en energie door de natuur is opgeslagen. Het wordt tijd om te oogsten en het graan kleurt geel.. De dagen worden korter en kleuren en geuren verliezen hun mooiste pracht. De nieuw gevormde zaden groeien uit tot vruchten welke de omgeving van voorraad zullen voorzien voor de komende periode. Er is overvloed voor allen. Deze periode wordt de late nazomer genoemd (waardoor je aan een totaal van vijf seizoenen komt).

Herfst (Metaal)

De herfst zal de natuur een betoverend mooi schouwspel aan kleuren geven. Deze glans van kleur zal echter snel vervagen en verval vindt plaats. Overtollige stoffen worden afgebroken. Het goede blijft bewaard, wordt verder verfijnd en zal zorgdragen voor een vruchtbare voedingsbodem die in het vroege voorjaar weer nieuw leven mag geven.

Winter (Water)

De natuur komt verder tot inkeer bij het aanbreken van de winter. De essentie van leven is onder de oppervlakte aanwezig maar wordt bedekt door een kaal en strak landschap waar overheen gure winden kunnen waaien. Inkeer, rust en interen op de opgebouwde reserves maar ook volharding en wilskracht doen de natuur deze barre tijd overleven. Er heerst een serene rust en als het lijkt of al het leven verdwenen is, ontspruit er zich weer een eerste kiem in het vroege voorjaar waarmee een nieuwe cyclus aanvangt.